«Gràcies a la llibertat d'expressió avui és possible dir que un governant és un inútil, sense que ens passi res. Al governant tampoc ».

Jaume Perich (1941-1995). Escriptor i humorista

dimarts, 6 de maig del 2014

Venuts.



El dia 25 de juny de 2013, vaig publicar una entrada amb el títol “Vendre la llibertat”.

En ell feia a una reflexió general per a acabar referint-me a la premsa escrita i digital de la Comarca de la Marina Alta.

En l'article entre altres afirmacions, deia: “en aquesta Comarca de la Marina Alta trobe a faltar mitjans de comunicació valents, que diguen, expliquen i suporten articles on es denuncien els incompliments, les mitges veritats, els espolis, el mamoneix i el favoritisme. Els dits mitjans que existeixen, estan sota el control d'uns pocs, i ixos, es limiten a donar pals a qui no paga, i a reproduir, com la veu del seu amo, les notícies que els dicten els que sí es retraten, partits o gabinets de les alcaldies”.

El dia 3 de maig es va celebrar el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, instituït per les Nacions Unides a instàncies de la Unesco, per a "fomentar la llibertat de premsa en el món, en reconèixer que una premsa lliure, pluralista i independent és un component essencial de tota societat democràtica".

Vaig fer una reflexió en Facebook, on expressava el meu dubte de la independència i llibertat d'expressió en la premsa actual.

Tot seguit, en l'entrada a continuació, es mostraven les següents dades:

Periodic
Propietaris, accionistes, prestamistes
EL PAIS
BNP Paribas, Banc of America, Deutsche Bank, CaixaBank, Banco Santander, HSBC, …
EL MUNDO
Fiat, Mediobanca, Unipol Banca, Banco San Paolo, Pirelli, …..
LA VANGUARDIA
La Caixa, CaixaBaank, Banco de Inversiones Lazard, Goldman Sachs, BNP Paribas, …
EL PERIODICO
Banco Popular, Banco Sabadell, La Caixa, ….
ABC
BBVA, Ferrovial, CEPSA, Acciona, Banco Santander, Banco de Inversiones Lazard, …
LA RAZON
Grupo Planeta, Bco Sabadell (Planeta de Bco Sabadell, Santander, Bankia, BBVA ...

Despres de tot l'anterior, s'entén el rescat dels bancs i .........

I a la Marina Alta, tambe, no hi ha dubte que mantenir la independència, guardar la linea editorial, repetar la llibertat de expresó de col·laboradors, sense convidar a retallar o canvia opinions, en llaures a acontentar o per indicació directa dels benefactors, és un exercici de valentia i ser consecuens amb el que es presumeix.

... no tinc ganes de (millor no) dir res mes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Que vols dir-me?