«Gràcies a la llibertat d'expressió avui és possible dir que un governant és un inútil, sense que ens passi res. Al governant tampoc ».

Jaume Perich (1941-1995). Escriptor i humorista

dissabte, 30 de maig del 2015

Pasar una temporada a l´oposicio.



Fa aproximadament 7 mesos, vaig signar al costat d'altres 16 persones un manifest en el qual mostràvem la nostra preocupació per la situació d'incapacitat política per reactivar la decaiguda imatge de Benissa.

Sol·licitàvem la implicació de totes les entitats públiques i els habitants de Benissa, per realitzar un canvi en les formes d'administrar els serveis i béns públics.

Mostràvem la nostra indignació davant la vergonyant rampinya general a la qual estàvem sotmesos i no acaba.  L'abandó de l'esperit de servei al poble, constatant que l'únic interès era el guany fàcil i la submissió dels polítics a les consignes dels partits, i quan no, a grups econòmics, tot això allunyat de les veritables necessitats de Benissa. El distanciament d'els qui voluntàriament es van presentar i van ser triats per servir a Benissa. L'ínfima participació dels ciutadans en les decisions transcendentals o d'alt cost. La professionalització de la política i la creença que uns vots són suficients per passar el corró sobre els contraris.

Les eleccions del dia 24 de maig han reflectit que els ciutadans estan farts.


La irrupció de Reiniciem Benissa en la política municipal amb una nova i participativa forma d'implicació dels ciutadans en la gestió municipal, així com, les manifestacions dels grups polítics durant la campanya, apuntant la voluntat de realitzar canvis en les formes i la participació fan pensar que algo es mou.  Ens van prometre trasparencia i donar als ciutadans l'oportunitat d'implicar-se més intensament en la governabilitat, arribant en molts casos a plantejar coincidències i propostes noves susceptibles de portar a la pràctica.

El nou escenari, les noves propostes, i la voluntat de servei expressada pels grups polítics durant la campanya, donen motiu a la possibilitat de conformar una nova majoria, sumant  les seves forces per aconseguir un canvi polític que propicie una gestió més eficaç i productiva dels recursos públics, i una política més transparent i honesta dels drets socials.

Per això ara, reuniu-se, negocieu, acordeu i oferiu als ciutadans de Benissa el projecte de participacio, benestar i qualitat de vida del que se li ha privat en els últims anys.

Algú em diu que no queda clar pel que em decante. Govern del PP o Pacte. Jo crec que sí. Però si cal afinar, aposte per un intent de formar una majoria, amb objectius comuns i coordinats, que supere en vots al partit mes votat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Que vols dir-me?