«Gràcies a la llibertat d'expressió avui és possible dir que un governant és un inútil, sense que ens passi res. Al governant tampoc ».

Jaume Perich (1941-1995). Escriptor i humorista

dimarts, 15 de maig del 2012

El Subsecretari.

A continuació transcric el comentari que vaig inserir en la notícia de BenissaDigital i Infobenissa. Vaig trobar tan pobra la notícia sobre l'acte, que més que una informació era una desinformació. Vaig entendre que era una nota del gabinet de Premsa, per la parquedat en els detalls, i em reservi el meu comentari per aquesta Columna.

“Vaig estar en la xarrada informativa, en la que el subsecretari Farinós va exposar l'explicació que el govern d'Alberto Fabra ha posat en marxa, per a salvar la crisi. El pla en marxa és necessari complir-ho, ja que d'una altra manera l'ICO no va hi ha prestar els diners amb què la Generalitat ha de pagar als seus creditors, ajuntaments i proveïdors. Despres d'explicar que el govern de Rajoy es va trobar amb un dèficit major del reconegut i un deute extraordinari, va justificar la situació de la Comunitat Valenciana, en que som la segona mes discriminada despres de Canàries.
Sobre les queixes de professors i sanitaris, adduí que no hi ha raons i estan faltant a la veritat. Lloa els beneficis que reporta en model sanitari que es va aprovar pel Consell.
El subsecretari Farinós, segons Juan Bautista Rosello, ocupe diversos carrecs de relevancia en els governs de Camps. En cap moment vaig aguaitar un punt d'autocritica per la gestió de l'anterior govern presidit per Camps.
L'assistència va ser d'unes 20 persones, entre les que es trobaven 6  regidors, 3 càrrecs de confiança i 3 de premsa.
En el torn de preguntes va haver-hi tres intervinents. Un va fer critica en la poca influència mediàtica del president Rajoy, i la seua poca aparició en public.  Un altre, sobre el servici sanitari a il·legals. Un altre sobre el pagament a proveïdors.
El subsecretari va contestar que no hi ha bona comunicació i que la premsa i els mitjans distorsionen la realitat.  Que s'ha posat en marxa un control extricte de sobre el servici que es presta i no valdrà l'empadronament per a obtindre servici sanitari gratis. I que el pagament als ajuntament sàrria abans de l'1 de juny i als proveïdors de la GVA durant el mes de juny”.
No sé, però el primer que em va cridar l'atenció era el gran buit de la sala de la Seu Universitària. Crec que manifesta la solitud dels dirigents. Em pregunto que senten els organitzadors quan veuen l'audiència que han aconseguit. La campanya, al meu parer, és un acte més de propaganda. Els assistents en general són, regidors, càrrecs de confiança i ciutadans ja convençuts de qualsevol actuació estatal. Els representants d'associacions, es representen més a si mateixos que als seus associats.

Si el pla és transmetre austeritat, la campanya no és austera. La gira de 90 alts càrrecs en 320 municipis, i veient l'assistència a Benissa, calcule, que s'han d'assistir un total de 8.000 valencians, d'una població de 5.000.000 d'habitants. I gran part dels assistents són càrrecs públics. Les despeses que reportés la campanya amb el cotxe oficial, xofer, gasolina, dietes, etc., em sembla un total fracàs i un malbaratament econòmic.

En segon lloc, en detallar el currículum del subsecretari, qualificat de ment brillant, vam conèixer, que va formar part del govern Camps com a Cap de Gabinet de l'exconseller d'Empreses, a més de Director Gral d'Universitats i Sub-secretari d'Educació.


I havent format part del govern Camps i esmentar el codi de comerç, afirmant-se en que l'economia és com la d'un pare de família, que no ha de gastar més del que ingressa. I deixant a part la cançó plorosa de la discriminació financera de la Comunitat Valenciana, aquesta, la nostra, de la qual forma part dirigent el subsecretari Farinós, no només no va aplicar aquest principi, sinó que va multiplicar la despesa i ens van fer creure que érem un miracle , i ara, i de moment som 4.000.000.000 milions d'euros deutors i un fracàs.

Em quedo aquí. Ningú s'explica perquè es va arribar a gastar més del ingressat. No es reconeix que la Presidència de la Generalitat Valenciana, va dilapidar, malbaratar, bufonar i tots sabem en què.


No pot el subsecretari dir que, els universitaris no han llegit la declaració de Bolonya i es passen les hores a la cafeteria. Que el nou model sanitari és la panacea, i no explicar on esta el dèficit d'aquesta Comunitat, perquè arribem a efectuar una despesa 4.000.000.000 de euros?. Perquè des de fa dos anys la Generalitat Valenciana no paga a proveïdors?. Perquè no va aplicar la teoria del pare de família?. Perquè ningú és responsable de res?.

A més de la crisi, la de tot el món, tenim aquesta crisi valenciana. Per què suportem que els seus autors s'inflin pit, com si res?.


Som "meninfots" o ninots de falla?.

1 comentari:

Que vols dir-me?