«Gràcies a la llibertat d'expressió avui és possible dir que un governant és un inútil, sense que ens passi res. Al governant tampoc ».

Jaume Perich (1941-1995). Escriptor i humorista

dilluns, 10 de febrer del 2014

EL PROXIM TERRATRÈMOL AL MEDITERRANI.Pel gran negoci que és per a “alguns” el petroli, com la “febre de l'or” d'aquelles pel·lícules de la nostra joventut, ara, ací, ací mateix, devant del nostre horitzó blau, el Govern ha autoritzat prospeccions petrolíferes.

Malament si comencen a perforar i traure la merda negra que tant s'ha donat a cridar or negre, doncs la contaminació és segura. Però el que escandalitza és el mètode de cerca dels llocs on es puga trobar la merda negra.

Les proves suposen emissions acústiques de fins a 265 decibels cada deu segons, el baluern sota el mar serà superior al de l'impacte de la bomba d'Hiroshima des del seu hipocentre, a escassos metres de la cúpula Genbaku. La campanya sísmica que la petroliera escocesa Cairn Energy, a través de la seua filial a Espanya Capricorn Spain Limited, pretén executar a 35 milles de la costa d'Eivissa deslligarà cada 10 segons una hecatombe submarina de 265 decibels amb conseqüències impredictibles per a la fauna marina del Golf de València.

La campanya afecta a 2.420 quilòmetres quadrats entre València i Eivissa.

La seua campanya no serà l'única. Les broques d'acer d'altres tres companyies petrolíferes, una britànica, una altra espanyola i una altra noruega, ja apunten al jaç marí més pròxim a les costes de Llevant i Balears, disposades a detectar la presència de borses de gas o petroli que canvien d'una vegada per sempre el cada vegada més complicat panorama energètic d'Espanya.

La comunitat científica ha adoptat els 180 decibels (el soroll d'un coet espacial en desenganxar) com el nivell d'intensitat acústica a partir del com es poden produir mals fisiològics irreversibles en cetacis i tortugues marines.

El pròxim 13 de febrer finalitza el període d'al·legacions a l'estudi d'impacte ambiental de la petroliera Cairn Energy, moment a partir del com un vaixell de 100 metres d'eslora començarà a disparar quasi de forma continuada aire comprimit cap al jaç marí del Golf de València des d'una profunditat d'entre sis i set metres.

A tot açò, no sabem què repercussions tindrà a efectes sísmics, dels quals nostra costa és zona calenta. Recordem el terratrèmol hagut a Lorca recentment.

Joan Karles Font,  actiu i preocupat com altres pel futur, em recorda que el termini d'al·legacions acaba el dijous dia 22 de febrer.

Els documents per a al·legar estan en:

BENISSA: LA PAPERERIA LA TELLA, I BAR LA COSTA.
ONDARA: C. c. PORTAL (SURF OR DIE ) , ITV .
A CALP : GRAVITY CARTELL SURF SHOP, HOSTEL4 YOU
MORAIRA : COFRADIA DE PEIXCAORS, PP LA SAL, PANADERIA VIPAN. HEAVEN BEAUTY, GORILLA GRAFIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Que vols dir-me?