«Gràcies a la llibertat d'expressió avui és possible dir que un governant és un inútil, sense que ens passi res. Al governant tampoc ».

Jaume Perich (1941-1995). Escriptor i humorista

dissabte, 21 d’abril del 2012

La Purissima Xiqueta


Quan en algun moment anomenem a la nostra patrona la Puríssima Xiqueta i el nostre interlocutor no és de Benissa o de la Comarca, queda una mica estranyat del nom que li hem donat.

És veritat, li donem a aquest petit retaule, un nom tan senzill i familiar, que sense perdre per a res el respecte, sembla que és una mare o tia estimada. Aquesta comparació la faig per incloure a tots els benissers. És lògic que per als no creients o no practicants, més que una festa religiosa, sigui una festa cívica tradicional.

Però, estic segur, seguríssim, que en el fons, tots, tots, en algun moment anomenem a la Puríssima Xiqueta, i ho fem amb l'orgull de comptar amb una patrona tan singular.


Sari i Alvaro
Encara que amb aquesta crisi, a la que jo anomeno la crisi dels insaciables, per ser la conseqüència del mai saciat desig humà de posseir sense mesura tot; i si aquest tot és dels altres, ho desitja amb més ímpetu, trepitjant qualsevol dret o propietat sense cap escrúpol; desitjo que amb les limitacions corresponents a la situació actual, que tots i cadascun dels homes i dones que participin, siguin feliços i fomenten  durant aquests dies les qualitats humanes de l'hospitalitat, l'amabilitat, l'alegria i l'amor.
Noe

Espere que els festers gaudeixin, s'ho mereixen després d'un any de treball. Tinc tres directament implicats: Sari Mayor i Álvaro i Noé Ibáñez. Desitjo que el treball de tots es tradueixi en uns bons esdeveniments que acontentin i diverteixin a tots.

I desitgi als benissers unes bones festes i que participen i es diverteixin.

BONES FESTES DE LA PURISSIMA XIQUETA

1 comentari:

  1. no coneixia el teu blog, el poquet que he vist m´agrada, et seguixc, un abraç Vicent!!!!

    ResponElimina

Que vols dir-me?