«Gràcies a la llibertat d'expressió avui és possible dir que un governant és un inútil, sense que ens passi res. Al governant tampoc ».

Jaume Perich (1941-1995). Escriptor i humorista

divendres, 9 d’agost del 2013

Febres d'estiu.



Passen els dies i la disciplinada actitud d'escriure un tema setmanal es va relaxant, arribant als veintitants dies sense un regló escrit.

No esta u aturat. La fotografia, el video i l'adequació, ordre i neteja del “cotorro” informàtic, i perquè no dir que algun dia de platja, han propiciat una certa manrra. La manrra més intranquil·la dels meues 55 anys.

Faltava don Francisco Franco i el reixat de Gibraltar per a “distraure” i culminar de les últimes escopinyades que queden per rebre els "españolitos": mes IVA´s, mes hores, mes comissions bancàries, més ajuda als bancs, mes precarietat laboral i baixada de sous, més Barcenas, Urdangarins ….. agggggggg.

Somni, llig, recorde, estic, no estic:

- Una aberració:

Amb la diferència de tres dies, el 9 d'agost i el 6 d'agost de 1945, Harry Truman, ciutadà dels EUA, i en aqueix moment el seu president, ordená el bombardeig nuclear de dues ciutats, Hiroshima i Nagasaki.

Com dos peluixos, a les mortíferes bombes les van anomenar Little Boy i Fat Man.

L'ordre de soltar a Little Boy i Fat Man, pel ciutadà president, tan fàcil com dir, que calor !!! , “S'estima que cap a finals de 1945, havien matat a 140.000 persones a Hiroshima i 80.000 en Nagasaki, encara que només la meitat havia mort els dies dels bombardejos. Entre les víctimes, del 15 al 20% van morir per lesions o malalties atribuïdes a l'enverinament per radiació. Fins avui aquests bombardejos constitueixen els únics atacs nuclears de la història”.

- Tapar la boca.

El 9 d'agost de 1942, Mahatma Ghandi és arrestat pels britànics juntament amb altres dirigents del Congrés Nacional Indi. Gandhi gaudia de gran influència en les comunitats hindús i musulmanes. La seua mera presència evitava i parava desordres i motins.

- Tall de subministrament d'aigua.

“La família de Nelson Mandela ha passat un esglai. I aquesta vegada no té a veure amb la salut de l'expresident. El líder sud-africà ha rebut una carta de l'Ajuntament de Johannesburg en la qual ho amenaçaven amb tallar-li el subministrament d'aigua i electricitat per un impagament de factures que ascendia a 6.468,48 rands: més o menys uns 500 euros. Després de la sorpresa va venir la rectificació. Les autoritats municipals han reconegut aquest dilluns que es van equivocar de morós. Per açò, han demanat perdó a la família de l'expresident negre, que porta dos mesos ingressat en un hospital de Pretòria per les complicacions d'una pneumònia recurrent”.

                        - Fi de la cita.

Em desperte i veig a Francisco Franco reivindicant Gibraltar, Tancant la reixa amb un candado Lince  d'un pam de llarg. Però no, quan em llave la cara veig a un senyor amb la barba a mitjà tenyir i passant-se la llengua constantment pels llavis. Se'm antoja un vellet vert i morbós mirant … no ho vaig a dir, i rellepa que rellepa.

Tots mirant a Gibraltar, l'illa Julivert, Terelu i Pipi Estrada, Amador Mohedano i el seu dolç fluid, el ruc volador de Villacorderos, ……..

                        - Baltasar Garzón amb la boca tapada li diu a Rajoy.

"Ser bé, qui no ho desitjaria? Però sobre aquest trist planeta, els mitjans són restringits. L'home és brutal i xicotet. Qui no voldria, per exemple, ser honest? Però es donen les circumstàncies? No! elles no es donen ací”. De Bertolt Brecht.

“La pregunta és no hi ha un sol home o dona en el Partit Popular que puga ocupar el càrrec o càrrecs d'aquells o aquelles que estan sent qüestionats com a corruptes per qui ells mateixos van defensar i van protegir, enfront del jutge i als quals amb serena professionalitat van iniciar i continuen la recerca?.


  On estan aquells que en els primers dies després de les detencions de Corretja, Crespo i companyia es reunien en infame conciliábul per a acusar al jutge que investigava?.  Per què no ixen ara i, en comptes de massacrar a Bárcenas, col·laboren amb la justícia o reclamen la seua autoexpulsión de la vida pública?.

En aquesta situació, resulta inacceptable que encara, quan milions de persones decents clamen per la neteja i la transparència, quan la desigualtat social entre els espanyols és cada vegada major, quan la crisi econòmica ens tortura, se seguisca bordejant la realitat alarmant de la corrupció pel Govern, utilitzant el sufrit argument que uns altres també són corruptes a Andalusia, Catalunya, Balears, Murcia o Castella i Lleó, perquè aqueix argument solament reafirma la necessitat que es vagen, sense necessitat de dimitir”.

Uy !!!. Que llarg. Qui acabe de llegir-ho pot considerar-se un curiós espècimen estiuenc.

Gaudiu del que queda, que ja queda res.


El que hi havia li l'han guardat en el Paradis fiscal de: “Andorra, Corea, Anguilla, Letònia, Antigua i Barbuda, Líban, Aruba, Libèria, Àustria, Liechtenstein, Bahames, Luxemburg, Bahrain, Macau, Barbados, Malàisia, Bèlgica, Maldives, Belize, Malta, Bermudes, Illes Marshall, Botswana, Maurici, Illes Verges Britàniques, Mònaco, Brunei Darussalam, Montserrat, Canadà, Nauru, Illes Caiman, Països Baixos, Illes Cook, Antilles Neerlandeses, Costa Rica, Panamà, Xipre, Filipines, Dinamarca, Portugal, Dominica, Samoa, França, San Marino, Alemanya, Seychelles, Ghana, Singapur, Gibraltar, Espanya, Granada, Sant Cristóbal i Nieves, Guatemala, Saint Lucia, Guernsey, Saint Vincent i les Grenadines, Hong Kong, Suïssa, Hongria, Illes Turks i Caicos, Índia, Unió dels Emirats Àrabs, Irlanda, Regne Unit, Illa de Man, Uruguai, Israel, Illes Verges d'EUA, Itàlia, EUA ,Japó, Vanuatu, Jersey”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Que vols dir-me?