«Gràcies a la llibertat d'expressió avui és possible dir que un governant és un inútil, sense que ens passi res. Al governant tampoc ».

Jaume Perich (1941-1995). Escriptor i humorista

dissabte, 22 d’abril del 2023

El genoma huma, l 'ADN i les parenteles.



La seqüència de l'ADN que conforma el genoma humà conté informació codificada necessària i bàsica per al desenvolupament humà complet. La seqüència d'ADN es compon en 23 parells de cromosomes del nucli de cada cèl·lula humana. Dels 23 parells, 22 són cromosomes que conformen el patró d'herència. El parell restant, en el cas de les dones, el cromosoma 23, està constituït per dues còpies del cromosoma X (XX). En el cas dels homes, el parell del cromosoma 23 és constituït per una còpia del cromosoma X i una còpia del cromosoma Y (XY).

Tots els òvuls sempre contenen un cromosoma X, mentre que els espermatozoides poden contenir un cromosoma X o un cromosoma Y. Per tant, és la cèl·lula reproductiva del pare, l'espermatozoide, la que determina el sexe biològic del fetus. Si un espermatozoide X fecunda l'òvul, l'embrió serà de sexe biològic femení (XX) mentre que, si és un espermatozoide el que el fecunda, l'embrió serà de sexe biològic masculí (XY).

Hi ha qui creu que el Registre Civil és el lloc on pot alterar, segons el seu caprici, i d'un "plomàs", l'herència genètica.

Doncs no és així, malament pels qui pesen aixi, "no només s'hereten  bancals". abans dels bancals es la celula, sense el paper de un notari, un no res  de invisible de menuda que es, la que porta per sempre  e inesborrable, qui som i qui son els nostres parents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Que vols dir-me?